Klub Kultury Mydlniki zaprasza 4 marca na 1. warsztaty kulinarne dla wszystkich amatorów dobrej kuchni ? poszukiwaczy smaków, którzy lubią mieszać w kotle, chcieliby odświeżyć swoje menu, zaskoczyć siebie samych, rodzinę i przyjaciół nowymi oryginalnymi daniami.
W planowanym cyklu kilkunastu bloków tematycznych* znajdą się m.in.: przepisy na dania sezonowe, dania na co dzień i na święta, odświeżone klasyki, różne wersje dań z udziałem tych samych produktów, szybkie sposoby na urozmaicenie domowego menu. Dzięki dotacji Rady Dzielnicy VI pierwsze spotkanie warsztatowe jest bezpłatne.
Na każdych zajęciach:
? łatwe, ale zaskakujące przepisy z kuchni polskiej, francuskiej, włoskiej i kilku innych
? proste techniki do przećwiczenia (nie będziemy siekać na czas)
? 2 godziny gotowania, smakowania i rozmawiania o jedzeniu
? degustacja przygotowanych smakołyków
? wydrukowane przepisy do kolekcji
Pierwsze spotkanie ?Zaskakujące przekąski? już 4 marca, od godz. 11.00 do 13.00. Zajęcia pn. ?Zaskakujące przekąski? poświęcone będą przygotowaniu terrine z rokpolu z suszonymi owocami, wykwintnego pasztet z wątróbki oraz sałaty rzymskiej na ciepło.
Obowiązują zapisy. Liczba miejsc ograniczona.
tel. 533 356 008 lub na e-mail: mydlniki@dworek.eu
Klub Kultury Mydlniki
Balicka 289, Kraków 30-198
tel. 12 637 97 12
Zajęcia poprowadzi Lucyna Wylon ? inicjatorka ?Biesiadek? ? otwartych kolacji dla amatorów dobrej kuchni i kultury, projektantka, animatorka kultury, ogrodniczka. Lubi kuchnię polską, francuską, włoską, czasem lekko orientalną. W miarę lekką, ale nie dietetyczną, sezonową, opartą na świeżych produktach.
Kolejne spotkania będą się odbywały 2 razy w miesiącu, w soboty, w godz. 11.00-13.00. Tematy zajęć i koszt udziału w każdym z nich, zostaną ogłoszone na stronie Klubu.